当前位置: 首页 > 历年真题 > 详细内容

2011年成人高考高中起点英语真题及答案

时间:2011-11-03 阅读: 1,521 次


 

2011年成人高高等学校招生全国统一考试
 
一 语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)
   在下列每缉单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词。
(    ) 1. A. about        B. south        C. loud        D. youth
(    ) 2. A. special       B. second       C. uncle       D. victory
(    ) 3. A. tale          B. trade        C. have        D. wave
(    ) 4. A. weather      B. gather       C. method      D. northern
(    ) 5. A. climb        B. comb        C. doubt       D. double
二 词汇与语法知识(共15小题,每题1.5分,共22.5分)
从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项。
(    ) 6. My birthday is on _______ Friday this year.
A. 不填          B. a           C. an            D. the
(    ) 7. The children ware required to wear new school clothes,but Kim couldn’t afford        
        A. any              B. one           C. some           D. that
(    ) 8. Alfredo left the house at 6 this morning,and we ______ him ever since.
        A. wouldn’t see        B. didn’t see       C. haven’t seen      D. hadn’t seen
(    ) 9. I like parents to come to school, ____ I do not like them to go away with a misunderstanding.
        A. but         B. for      C. or      D. so
(    ) 10. At the foot the hill,Jim  _____his bicycle and began to push it.
        A. got away          B. got off        C. got on        D. got up
(    ) 11.It was ______beautiful weather that we spent the whole day in the park..
        A. really            B. so              C. such           D. very
(    ) 12.David won’t come to my wedding party        I send him an invitation.
        A. when       B. unless        C. as     D. after
(    ) 13. ______ the end,the boy chose to go to Oberlin College.
        A. At          B. By        C. In        D. On
(    ) 14. I can’t find my notebook in the room。I _____ it in the library last night
        A. ought to have left          B. would have left
       C. should have left           D.must have left
(    ) 15. A tall building has been set up in ______ was a wasteland before.
A. which           B. where             C. what           D. that              
(    ) 16. Studies will be needed to see if the medicine has any _____ on the disease.
A. wealth           B. effect          C. price            D. maket
(    ) 17. The students sat under a big tree , _______ cold orange juice.
        A. drink        B. drank       C. to drink     D. drinking
(    ) 18. The girl who _____ by a falling tree is now in the hospital.
A. hit       B. has hit         C. has been hit       D. was hit
(    ) 19. You could look for a job in big cities ______ workers are better paid.
        A. where             B. when             C. whose          D. that
(    ) 20. I don’t remember who spoke first that night,but all of as ____ the same opinion.
        A. are expressing   B. have expressed   C. expressed        D. express
 
三 完形填空(共15小题;每题2分,共30分。)  
   通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的最佳选项。
     One evening my father brought my brother and me to pick up our mother.We arrived at the Eagles Hall and were   21  in the car when my father smelled something . He 22 behind our car and could see smoke   23 from a house , a block behind us. He quickly drove around to the house . The smoke was thick,and we saw  24  when he opened the door and went inside.He came out with a women and rushed  25  in for the children.He didn’t  26   until all the children were out.When the  27 arrived we went back to get Mom.
     My father didn’t   28 mention it to Mom. We had to tell her what we had   29 . My father said that nothing much   30  and not to worry. The next day the story in the   31 
said that the people from the house were trying to   32  my father to thank him. My father just said that they had more important things to be   33  with. That’s my dad and I stll remember the many great things he did for others.
     Any one of these   34  makes my dad a hero, but he never stops. I’ve learned from him that being a hero   35  doing whatever you can whenever you can.
(    ) 21. A. driving        B. hiding         C. dreaming      D. waiting
(    ) 22. A. stared         B. searched       C. looked        D. checked
(    ) 23. A. coming        B. moving        C. flying        D. going
(    ) 24. A. a woman       B. fire           C. ruins         D. some children
(    ) 25. A. up            B. straight        C. forward       D. back
(    ) 26. A. stop           B. care           C. set up        D. get in
(    ) 27. A. friends         B. soldiers        C. newsmen     D. firemen
(    ) 28. A. even           B. ever          C. just          D. still
(    ) 29. A. thought        B. heard          C. learned       D. seen
(    ) 30. A. happened       B. changed       C. burned       D.broke
(    ) 31. A. town           B. street         C. paper         D. book
(    ) 32. A. recognize       B. please         C. report        D. find
(    ) 33. A. angry          B. busy          C.familiar       D. happy
(    ) 34. A. troubles         B. meetings      C. events        D. accidents
(    ) 35. A. notices          B. means        C. promises      D. remembers
四 阅读理解(共15小题:每题3分,共45分。)
阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项选出最佳的一项。
A
Many people earn their living with their hands, Ed earn his living with his feet! And a very good living it is , too.
Ed’s story began in a very small town in Brazil. His father and mother were very poor. Seven people lived in their tiny house. Ed’s father often played football. Little Ed wanted to play football too. So his father made a soft ball for him to kick. It was a sock filled soft materials.The little boy kicked it every day.
At last Ed learned to kick a real football. By the time he was 11, he played football very well.
One day Ed was playing with some men. A man passing by saw how fast the boy ran. He stopped to watch. How well Ed kicked the ball!
After the game, the man called Ed to him. “My name is Mr. Dee,” he said. “I used to play football for a living. Will you let me teach you what I know?”
“Oh, yes!” Ed answered.
In the next four years, Mr. Dee trained Ed to be a fine player. The boy worked hard. At last Mr. Dee talked to Ed’s father. “This boy is ready to with the big teams,” he said. “Let me take him to a city that has a good team.”
Mr. Dee took Ed to Santos, Brazil. There, the boy joined the Santos Football Club.
In his first big game, Ed helped his team win by seven points. He made four of the seven points!
Many people thought he was the best football player in the word. He was “The King of Football”.
36. What is said about Ed’s family when he was a little child?
   A. There were seven people in his family.    B. His father made soft balls for a living.
C. His parents liked playing football.        D. His parents bought him a football.
37.When he first saw Ed playing football, Mr. Dee was attracted by         
   A. his young age              B. his running speed     
C. his love for football          D. his playing with men.
38. What can we know about Mr. Dee from the text?
   A. He joined the Santos Football Club.
   B. He and Ed used to live in the same town.      
C. He had been the best football player in Brazil.    
D. He happened to find a very good football player.
 
B
“The price of books for our students is just getting higher and higher and, along with the rising cost tuition(学费),it’s killing these students, ” said Peter Jason, a college professor. “Remember, students are one of the poorest groups of people in America. Almost half of them have at least one part-time job. In fact, one of my students has three jobs. And she still manages to have high scores and go to school full-time.”
Textbook prices are usually high. Adding to that problem, many college teachers change textbooks year after year; they either upgrade to a new edition(版本) or change a different textbook. This further hurts students because if a teacher no longer uses a textbook, that book has no resale value.
Dr. Jason decided to make life a little easier and a lot cheaper for his students by writing his own book on public speaking. “Many books have an increased price because of CD-ROMS, lots of color photographs and pictures. I talked to my students, and many of them, like me, prefer to keep things simple. So, a few years ago, I wrote my own textbook. I made sure that it was simple. Compared to most of other public speaking books, mine is half the number of pages, and one-third the price. That is $30 instead of $90. When I wrote a second edition last year, students only had to buy the 35 new pages. For only $7.00, they had almost a new book.”
39. What did Dr. Jason say about students at college?
   A. They are short of money                    B. They need simple books.
C. They have no part-time jobs.             D. They are trying to get high scores.
40. What does “that problem” in Paragraph 2 refer to ?
   A. The high prices of textbooks.    B. The low resale value of books.
C. Too many different new books.   D. No color pictures in textbooks.
41. What did Dr. Jason decide to do to help the students?
   A. To choose cheaper textbooks.     B. To write a textbook himself.
C. To speak to his students.         D. To use old textbooks.
42. How much does a public speaking book usually cost?
   A. About 7 dollars.       B. About 30 dollars.
C. About 37 dollars.      D. About 90 dollars.
 
C
We don’t have beds in the space shuttle(航天飞机), but we do sleeping bags. During the day, when we are working, we leave the bags tied to the wall, out of the way. At bedtime we untie them and take them wherever we’ve chosen to sleep.
On most space shuttle flights everyone sleeps at the same time. No one has to stay awake to watch over the space plane; the shuttle’s computers and the engineers at the Control Office do that. If anything goes wrong, the computers ring a warning bell and the engineers call us on the radio.
On the space shuttle, sleep-time doesn’t mean nighttime. During each ninety-minute flight around the earth, the sun “rises” and shines through our windows for about fifty minutes; then it “sets” as our flight takes us around the dark side of the Earth. To keep the sun out of our eyes, we wear black sleep masks(眼罩).
It is surprisingly easy to get comfortable an fall asleep in space, and we sleep differently. Some sleep upside down, some sideways, some right side up. When it’s time to sleep, I take my bag, my sleep mask, and my tape player with earphones and float up to the flight platform. Then I get into the bag, and float in a sitting position just above a seat, right next to a window. Before I pull the mask down over my eyes, I relax(放松) for a while, listening to music and watching the Earth go by under me.
When I’m in space I don’t need as much sleep as I do on Earth. Maybe that’s because when I am weightless, I don’t feel as tired. Or maybe because I’m excited to be in space and don’t want to waste time sleeping.
 
43. What do the shuttle people do with their sleeping bags while working?
   A. Keep them where they work.        B. Leave them where they sleep.
C. Place them on the beds.            D. Fix them to the wall.
44. During sleeping time, the job of watching over the shuttle is done by          ?
   A. the shuttle’s radio.             B. the shuttle’s warning bell.
C. people working in the shuttle.    D. engineers at the Control Office.
45. How often does the sun rise to people in the space shuttle?
   A.  Every 140 minutes.    B.  Every 90 minutes.
C.  Every 50 minutes.     D.  Every 40 minutes.
46. What do we know about people sleeping in the space shuttle?
   A. They sleep while listening to music.           B. They have difficulty falling asleep.        
C. They sleep in different positions.              D. They go to sleep when it is dark.
 
D
 You have probably seen ads(广告) in newspapers or on TV for mail-order shopping. Perhaps you have been sent a catalogue(商品目录) and have bought something by mail. Why do people buy things they have not seen with their own eyes? One of the reasons might be that some people believe that things can be bought more cheaply by mail. Another advantage of mail-order shopping is that it is more comfortable to sit at home and look through a catalogue than to rush around the stores. With the catalogue from a large company, you have your own shop window for almost everything you might want to buy.
The mail-order business is very wide-spread. Some companies hire to show products listed in the catalogue to possible customers. Perhaps you have one of these people call you or come by your home.
Buying from a catalogue is so easy. It saves the shopper time and trouble. Sometimes, it saves the shopper money. But people often buy more than they can really afford, since they can buy now and pay later on. Some companies allow a customer to pay for a product over a long period of time. People can also pay a certain percent of the total price. This is called a down payment. Then the customer pays a certain amount of money every month until the product is completely paid for. People can buy almost everything by mail-order shopping—furniture, tools and even heavy machines.
 
47. People prefer to buy things by mail—order because          
   A. they think the price is lower.       B. they enjoy the shopping service.
C. they can get catalogues they want.   D. they can buy things from big companies.
48. What do we know about mail—order business from the text?
   A. Mail—order shopping is very common nowadays.
B. Mail—order companies respect their customers.
C. Shopping by mail causes trouble to old people.
D. Companies spend a lot of money sending catalogues.
49. What might be a big problem for mail—order customers?
   A. It’s possible to get what they don’t like.
B. It’s easy to buy more than they can pay for.
C. They may fail to get what they have paid for.
D. They will wait for a long time to get the product.
50. What does “down payment” in the last paragraph mean?
   A. The money a customer saves each mouth.
B. The money a customer pays for a product.
C. Part of the total cost a customer pays first.
D. Part of the total cost a customer saves.
 
五 补全对话(共5句;每句满分为3分,共15分。) 
   根据中文提示,把对话中缺少的内容写在答题卡相应题号后。 这些句子必须符合
英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。
提示:Tom 询问秘书Alice 有无留言,秘书告诉他Mr. White 希望将会面时间改在周五下午三点。不巧,Tom 那时要去北京出差,但他周四下午有空。(Tom=T; Alice=A)
T: Good afternoon, Alice.         51       ?
A: Yes. Mr. White called and he wanted to change ____ _52________.
T: Oh? When does he plan to come then?
A: __ _53________.
T: Well, I don’t think it’s a good time. I’ll __ _54________this Friday.
A: Shall I call him back and fix a time again?
T: Sure.
A: What time is good for you then?
T: Let me see. Thursday afternoon __ _55________.
A: All right, I’ll call him right now.
T: Thanks.
 
六 书面表达(满分30分)
假设你是李华,写信邀请你的美国朋友John参加玉龙山露营活动,信中主要包括以下内容:

出行人数 6
集合时间、地点 星期六早上830,火车站广场
火车开车和到达时间 9:30, 11:30
返程时间 星期日下午
露营用品 帐篷、睡袋、外衣、水、食物等

注意:1、开头已为你写好
      2、词数应为100左右
 
 
 
2011年成人高等学校招生全国统一考试
英语试题答案及评分参考
选择题答案
1. D    2. A     3.C     4.C     5. D    6. B     7. A    8. C     9. A
10. B   11. C   12. B    13. C    14. D   15. C    16. B   17. D   18. D
19. A   20. C   21. D    22. C    23. A   24. B    25. D    26. A 27. D
28. A   29. D   30. A    31. C    32. D   33. B    34. C    35. B 36. A
37. B   38. D   39. A    40. A    41. B   42. D    43. D    44. D   45. B

46. C   47. A   48. A    49. B    50. C
 
补全对话
参考答案: 51. Is there/ Do you haveAny message for me
           52. the/ your meeting time
           53. (At)3 o’clock Friday afternoon
           54. go to/ be in Beijing (on business)
           55. is fine / OK / good
评分说明:  
  本题应补入5处,每处3分,共15分。补入的部分内容恰当、语句正确、通顺的给满分。与答案不同但意思、语言无错误的不扣分。大体正确的,给2分。句子结构或用词有毛病但尚能达意的,给1分。句子结构或用词有严重错误的,给0.5分或不给分。完全错误或只写个别单词的不给分。每句中的拼写错误每12处扣0.5分,不倒扣分。
 
书面表达
(一)评分原则:
1.
本题总分为30分,按5个档次给分。
2.
评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。
3.
词数少于80和多于120的,从总分中减去2分。
4.
评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的数量和准确性、上下文的连贯性及语言的得体性。
5.
拼写与标点符号是语言准确性的一个方面,评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。
6.
如书写较差,以至影响交际,将分数降低一个档次。
(二)内容要点
(三)各档次的给分范围和要求:
第五档(很好):(2530分)
完全完成了试题规定的任务。
——
覆盖所有内容要点。
——
应用了较多的语法结构和词汇。
——
语法结构或词汇方面有些许错误,但为尽力使用较复杂结构或较高级词汇所致;具备较强的语言运用能力。
——有效地使用了语句间的连接成分,使全文结构紧凑。
完全达到了预期的写作目的。
第四档(好):(1924分)
完全完成了试题规定的任务。
——
虽漏掉了12个次重点,但覆盖所有主要内容。
——
应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。
——
语法结构或词汇方面应用基本准确,些许错误主要是因尝试较复杂语法结构或词汇所致。
——
应用简单的语句间连接成分,使全文结构紧凑。
达到了预期的写作目的。
第三档(适当):(1318分)
基本完成了试题规定的任务
——
虽漏掉一些内容,但覆盖所有主要内容。
——
应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。
——
有一些语法结构或词汇方面的错误,但不影响理解。
——
应用简单的语句间连接成分,使全文内容连贯。
整体而言,基本达到了预期的写作目的。
第二档(较差):(712分)
未恰当完成试题规定的任务。
漏掉或未描述清楚一些主要内容,写了一些无关内容。
语法结构单调、词汇项目有限。
有一些语法结构或词汇方面的错误,影响了对写作内容的理解。
较少使用语句间的连接成分,内容缺少连贯性。
信息未能清楚地传达给读者。
第一档(差):(16分)
未完成试题规定的任务。
明显遗漏主要内容,写了一些无关内容,原因可能是未理解试题要求。
语法结构单调、词汇项目有限。
较多语法结构或词汇方面的错误,影响对写作内容的理解。
缺乏语句间的连接成分,内容不连贯。
信息未能传达给读者。
0

未能传达给读者任何信息:内容太少,无法评判;写的内容均与所要求内容无关或所写内容无法看清。
(四)说明:
 1.内容要点可用不同方式表达。
 2.对紧扣主题的适当发挥不予扣分。
()One possible version:
  

报名咨询:崔老师 0531-86930868 15953187802 在线报名点击这里
欢迎转载,本文标题:成人高考专升本与全日制本科有什么区别
转载请注明原文网址
迈图注册星空娱乐
济南成人高考报名地址:趵突泉北门西200米普利街普利商务中心三楼305室招生办 成人高考报名网址:www.jnkwjy.com 联系电话:0531-86930868
本网站提供服务:山东省成人高考网上报名 济南成人高考报名网站 济南成考报名地址 成人高考报名时间 成人高考报名流程 成人高考报考指南
Copyright 2006-2011 济南科文教育咨询有限公司 版权所有 备案号:鲁ICP备15015613号